Banana Nut Bread
Igår fick mina kollegor smakprov på brödet när vi tog en kopp kaffe på förmiddagen, de gillade det verkligen.
¾ dl Flytande margarin (t ex becel)
1 ¾ dl Socker
1 st Stort ägg
1 tsk Bordssalt
1 tsk Bakpulver
4,5 dl Vetemjöl
2 - 3 st Mogna bananer (mosade)
2,5 dl Hackade dadlar (finns i hälsokostbutiker) eller russin
2,5 dl Grovt hackade valnötter
Steg för steg :
- Sätt ugnen på 175°
- Smörj en vanlig (1 ½ liters form) avlång kakform med margarin, strö vanligt mjöl i formen så att det täcker formen.
- Vispa margarin (Becel) och socker väl i en skål.
- Blanda och vispa in ägget.
- Blanda mjöl och bakpulver i en plastpåse och häll det i smeten, vispa inte!
- Mosa bananerna och häll det i smeten, nu kan du vispa smeten så att allt blandas väl.
- Hacka nötterna, blanda med hackade dadlar eller russin och blanda i smeten. Vispa inte, rör så att allt blanda sig väl.
- Häll smeten i formen.
- Låt baka i ugn ca 1 timme. Känn med en sticka så att det är genombakat.
- Låt kallna innan du stjälper upp brödet. Slå in brödet i foliepapper.
Noshe Jan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar