söndag 10 januari 2010

Pop dressing




Min son Patrick är förtjust i en speciell dressing som kallas för Ranch dressing eller Farmardressing. Vi har under årens lopp köpt med oss halvfabrikat från USA men de flesta är ganska smaklösa egentligen. Under julledigheten har jag och sonen experimenterat fritt och efter många försök kommit fram till en mycket god dressing. Det som är bra med vår PoP dressing är att det håller sig rätt länge eftersom det är endast torra ingredienser som du använder som bas. Blandningen kan man också med fördel använda till dipp eller rentav göra en god kall sås till grillrätter. Du kommer inte ångra dig!

Förberedelsetid ca 5 - 10 minuter

Det här behöver du för kryddblandningen eller basen:

1,5 dl torkad persilja
0,5 dl hackad och torkad lök
1,5 msk torkad dill
2 msk löksalt
2 msk vitlöksalt
2 msk lökpulver
2 msk vitlökspulver
8 st Saltiner eller Tapini




Steg för steg:

  1. Pulveriser saltinerna med hög hastighet i en matberedare.
  2. Tillsätt persiljan och kör ytterligare några varv.
  3. Tillsätt nu den torkade hackade löken, och resten av ingredienserna och kör en kort stund så att allt blandar sig väl.

PoP dressing:
  1. 1 msk mix
  2. 2 1/4 dl gräddfil (du kan även använda crème fraiche - då blir dressingen mindre syrlig)
  3. 2 1/4 dl majonnäs (lätt eller vanlig majonnäs)
  4. Låt dressingen mogna några timmar i kylen innan du använder den. Den håller sig ca 1 vecka i kylen.

Dipp:
  1. 1 msk mix
  2. 3 dl gräddfil
  3. smaka av och tillsätt eventuellt mer mix.

Intressant

Inga kommentarer: